Ίχνη: Ένα τραγούδι για τους μοναχικούς σας διαλόγους

Ένα μελωδικό CD με τίτλο «ιστορίες της πόλης» έχει δώσει στο φιλόμουσο κοινό ο Δημήτρης Κουζής. Μεταξύ των δέκα τραγουδιών είναι και τα «ίχνη» που έγραψε το 1972, στα εφηβικά του χρόνια ο Παντελής Φλωρόπουλος. Είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογραφεί με τη μελωδική φωνή της η πρωτοεμφανιζόμενη Τέτη Κασσιώνη, ενώ είναι και το πρώτο της συλλογής που μελοποίησε ο Δημήτρης Κουζής, το 1998 ακόμα.

Άφησα τα ίχνη μου πάνω στη θάλασσα
νά ’ρθεις κάποτε να με βρεις.
Άφησα τα σημάδια μου πάνω στον άνεμο
να σ’ οδηγήσουν κάποτε να με ιδείς.
Όταν δεν θά’ χεις πια τίποτε να πιστέψεις
καμιά χειρολαβή να πιαστείς…

Άφησα τα ίχνη μου πάνω στα σύννεφα
όπου κάποτε θ’ ανεβείς.
Άφησα τα ίχνη μου μέσα στην άβυσσο
όπου κάποτε θα διαβείς
όταν δεν θά’χεις πουθενά ν’ ακουμπήσεις
κανένα χέρι για να πιαστείς…

Στο CD συμμετέχουν οι: Στέλιος Δάβαρης, Νίκος Μίχας, Λιάνα Παπαλέξη, Βασίλης Καζούλλης, Γιώργος Μυλωνάς, Δημήτρης Καρράς, Νίκη Παπαγιάννη, Τέτη Κασιώνη και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Κουζής. Παραγωγή: Γιώτης Παρασκευαΐδης-Μιχάλης Σκαράκης – Παναγιώτης Χούντας. Ενορχήστρωση: Γιώτης Παρασκευαΐδης – Δημήτρης Κουζής. Ηχοληψία: Μιχάλης Σκαράκης – Παναγιώτης Χούντας. Κατασκευή site: Ρομίνα Μούτου. Πρωτότυπα σχέδια: Έλυα Κούζου. Ο Νίκος Μίχας συμμετέχει με την ευγενική παραχώρηση της SONYBMG

Το τραγούδι αυτό έγινε και video clip, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

Αντιγράφουμε το συνοδευτικό κείμενο:

“Ένα μουσικό βίντεο για ένα χειροποίητο τραγούδι, κομμάτι ενός cd που πλέει στο διαδικτυακό πέλαγο, έρχεται ν’ αφήσει τα Ίχνη του στις οθόνες και το μυαλό μας. Μια εικόνα «επαναστατική» που κόπηκε και ράφτηκε ειδικά για το τραγούδι «Ίχνη» του νέου και ανεξάρτητου μουσικού Δημήτρη Κουζή με ερμηνεύτρια και πρωταγωνίστρια την Τέτη Κασιώνη (φωνή στους Αntidotum Tarantulae και Graviton) και συμπρωταγωνιστή έναν νέο ταλαντούχο ηθοποιό και μουσικό, τον Βασίλη Παναγιωτίδη. Η παρέα αυτή συνηθισμένη να κινείται σε δρόμους μοναχικούς που «καίνε», συνάντησε δυο ανεξάρτητους σκηνοθέτες – παραγωγούς που δηλώνουν πάντα ready-to-shoot, δηλαδή έτοιμοι για λήψη.

Oι Ready2Shoot είναι η Στέλλα Αλισάνογλου κι ο Γιάννης Καραπιπερίδης που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου πάνω από μια δεκαετία. Υποστηρικτές του ψηφιακού σινεμά δηλώνουν ότι το νέο και φθηνό μέσο αποτελεί τη ρωγμή φωτός στο σκοτάδι που προκαλεί η οικονομική κρίση και η κρίση γενικότερα σε ό,τι δημιουργικό”.

Scroll to Top