Η απλή μέθοδος του ενός

Μου επιτρέπετε μια πρακτική συμβουλή;

Μου επιτρέπετε – δε μου επιτρέπετε, εγώ θα τη δώσω. Θα πάρω “άδεια από τη σημαία” και θα τη δώσω.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Μη σχολιάζετε στο fb το πρώτο θέμα του χθεσινού Δελτίου Ειδήσεων της τηλεόρασης ή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ή το πρώτο θέμα του site που παρακολουθείτε καθημερινά. Προσπεράστε το πρώτο και το δεύτερο, ίσως και το τρίτο θέμα τους. Σα να μην έγινε.

Διαβάστε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, όποια θέλετε εσείς, αλλά από το τέταρτο κατά σειράν θέμα τους και κάτω. “Τα ψιλά” που λέγαμε κάποτε.

Σας το λέω:

Θα έχετε πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση, όποιο Μέσο Ενημέρωσης και αν παρακολουθείτε. Και δεν σας είπα ακόμα όλα τα καλά νέα. Το σπουδαιότερο των οποίων είναι ότι θα βρείτε σύντομα την υγειά σας. Μέσα σε μία εβδομάδα ο κόσμος θα σας φαίνεται αλλιώτικος.

Καλύτερος ή χειρότερος δεν ξέρω, δεν έχει και σημασία. Ούτε αν θα σας φαίνεται αλλιώτικος έχει σημασία. Θα έχει όμως μεγάλη – πολύ μεγάλη – σημασία αν σταματήσετε να κάνετε σε μία βδομάδα, αυτό που κάνετε σήμερα.

Γιατί;

Επειδή… με αυτή την απλή και πολύ πρακτική αλλαγή στις καθημερινές σας συνήθειες, θα σπάσετε την ατζέντα. Θέλω να πω, την ατζέντα τους.

Με άλλα λόγια, θα τινάξετε στον αέρα το σχέδιό τους να ελέγχουν τη μάζα. Ποιοι; Μα αυτοί που λέτε ότι… δεν σας λένε την αλήθεια.

Σας αποκαλύπτω ένα μυστικό για το πώς θα τους χαλάσετε τα σχέδια.

Τώρα, ανακυκλώνετε το θέμα που θέλουν αυτοί. Κάνοντας όμως αυτό, ξεχνάτε το θέμα που θέλετε εσείς. Με απλά λόγια, παίζετε συνεχώς στο γήπεδό τους, αλλά ποτέ στο δικό σας. Είστε μόνιμα “εκτός έδρας”. Και, γι’ αυτό, φταίτε εσείς. Δε φταίει κανείς άλλος.

Δεν θα σταματήσει ο έλεγχος της μάζας μ’ αυτό, θα σταματήσει όμως ο έλεγχος του ατόμου σας.

Όταν απαλλαχτείτε από το ατέλειωτο λακριντί για το πρώτο θέμα της δημοσιότητας (ρίσκαρα να πω για το δεύτερο και το τρίτο) γρήγορα θα αισθανθείτε μια ανακούφιση, η οποία θα δώσει τη θέση της σε μία πρώτη αίσθηση ελευθερίας.

Είναι σα να καπνίζετε δύο – τρία πακέτα τσιγάρα τη μέρα και… το κόβετε. Την πρώτη μέρα θα έχετε ζαλάδες, θα είστε νευρικοί, θα τσακωθείτε με τη γυναίκα σας οι άντρες, με τους άντρες σας οι γυναίκες, αλλά – σε μια εβδομάδα, επαναλαμβάνω – σου το λέω, σύντροφε, θα γίνεις περδίκι…

Αν μη τι άλλο, θα εξασκηθείς στην αναζήτηση του μικρού θέματος που, επειδή δεν το προσέχει κανείς, έχει μέσα του την αλήθεια, σχεδόν ολόκληρη, εν αντιθέσει με το “πρώτο θέμα” της επικαιρότητας (αυτό που σχολιάζουν οι πάντες) το οποίο είναι σκέτη παραπλάνηση και, όντως, χειραγωγεί τη μάζα, την οδηγεί αλλού, την πάει σε μονοπάτια που είναι ακίνδυνα για το σύστημα.

Να μην ξεχάσω να σημειώσω και τον βασικό νόμο που διέπει αυτό το καθημερινό τσαλαβούτημα που κάνετε στο fb:

Όταν ο πολίτης ασχολείται με το άλφα, σημαίνει ότι ΔΕΝ ασχολείται με το Β.

Αυτός είναι ο λόγος που “κάποιοι” καταρτίζουν την καθημερινή ατζέντα του “δημόσιου διαλόγου”. Κι εσείς, σαν ηλίθια ποντικάκια, τσιμπάτε το τυράκι στη φάκα.

Και, επίσης, όταν ο πολίτης ασχολείται με τον αθώο του εγκλήματος (θέλω να πω: τον άσχετο με το δράμα) σημαίνει ότι ΔΕΝ ασχολείται με τον ένοχο. Άρα συκοφαντείται ο αθώος κι επιβραβεύεται ο ένοχος.

Να μη σας φορτώσω με άλλα. Φτάνουν αυτά για ν’ αρχίσει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του νου να κάνει επισκέψεις στο τσαντίρι σας.

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top