Μαθήματα που πήραμε ή δεν πήραμε από την καραντίνα

Από την εμπειρία της καραντίνας ο καθένας έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα και με βάση αυτά έχει τώρα την δική του θεωρία για να ερμηνεύει με αυτήν τον κόσμο γύρω. Μετά από 42 μέρες καραντίνας κάποιες πάντως θεωρίες εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Ιδίως εκείνη που έλεγε ότι αμόλησαν τον κορωνοϊό οι μασόνοι για να μειώσουν τον πληθυσμό της γης.

Μπορεί μέχρι τέλος Απριλίου 2020 να πέθαναν 250.000 άνθρωποι μέσα σε δύο μήνες σε όλο τον κόσμο από κορωνοϊό, σ’ έναν πλανήτη όμως με 7 δις κατοίκους δεν το λες και μείωση πληθυσμού! Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών ήταν ηλικιωμένοι και γέροι, οι περισσότεροι από τους οποίους θα πέθαιναν αργά ή γρήγορα από νόσημα που τους βασάνιζε ή από… απλά γηρατειά.

Όχι, δεν αποδείχτηκε η θεωρία για σκοτεινό σχέδιο μείωσης του πληθυσμού. Αλλ’ αυτό σημαίνει ότι ο κορωνοϊός μπορεί και να μην ήταν του εργαστηρίου!

Αν ήταν τεχνητός, δεν θα σκότωνε μόνο τόσους, δεν θα σκότωνε μόνο γέρους, ακόμα κι αν τον αμόλησαν για “να φάνε” μερικούς εξ αυτών, ώστε ν’ ανακουφίσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από τις συντάξεις τους!

Έτσι λέω… Μπορεί να είναι κι αλλιώς… Μπορεί να ήταν ένα φυσικό ή ένα αφύσικο σύμπτωμα! Σχέδιο μείωσης του πληθυσμού πάντως δεν ήταν.

Μπορεί όμως να ήταν τρομοκρατία νέου τύπου, μια ελεγχόμενη πρόβα για το επόμενο μεγάλο βήμα των συνωμοτών. Οι οποίοι, από τον εγκλεισμό μας κι από τις αντιδράσεις του λαού σ’ αυτόν, βγάζουν πολλά συμπεράσματα χρήσιμα στο σχεδιασμό για την παγκόσμια δικτατορία, ας πούμε. Ήταν ή δεν ήταν ένοχοι για την πανδημία αυτοί οι τύποι, απλώνουν τώρα στο τραπέζι και μελετούν εξονυχιστικά τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ενδιαφερόμενες και πάντα έτοιμες γι’ αυτά “δεξαμενές σκέψεις”.

Από τη μελέτη τους οι ειδικοί εξάγουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, “πώς μπορώ να εξαναγκάσω το λαό να κάτσει κότα” ή “πώς μπορώ να πάρω τα ηνία στον πλανήτη”, αλλά και “πώς να κλείσω τις εκκλησίες” ή “πώς να καταργήσω τις διαδηλώσεις του ΚΚΕ”… Το υλικό που διατίθεται για ταξινόμηση, επεξεργασία και σύνθεση, είναι άφθονο.

Να θεωρήσουμε λοιπόν δεδομένο ότι “εκεί ψηλά” δεν ψάχνουν μόνο για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ψάχνουν και πώς η εμπειρία από τον εγκλεισμό τον δικό μας, κυρίως όμως από την παύση της αγοράς, θα ενισχύσει στρατηγικά τα σχέδιά τους για εθνική ή παγκόσμια εξουσία.

Θα μπορούσε να είναι κι έτσι…

Αν ανήκα στην ελίτ που θέλει να διοικήσει τον κόσμο όλο, έτσι θα σκεφτόμουν: Αμολάς έναν αόρατο ιό και τρομοκρατείς ορατά τον πληθυσμό. Ένας κορωνοϊός αποδείχτηκε πιο τρομοκρατικός από εκατό Μπιν Λάντεν μαζί, άρα, όποιο δικτατορικό μέτρο πάρεις στο μέλλον κατά του λαού, πρέπει να ερμηνεύεται από αυτόν ως προστασία του. Κι όλοι θα κάθονται κότες. Τίποτε δεν θα εμποδίζει κανέναν να γίνει κυρίαρχος του πλανήτη. Αρκεί να είν’ έτοιμος να πάρει τα κλειδιά.

Θα βάλω χαλινάρι όμως στη φαντασία μου που καλπάζει τώρα, διότι, ξέρετε, μπορώ κι εγώ να κάνω άνετα μια καλή θεωρία συνωμοσίας. Μη νομίζετε ότι όσες κυκλοφορούν, βγήκαν αλλιώς. Έτσι βγαίνουν.

Όχι. Θα βαδίσω την πεπατημένη, θα μείνω στο συμπέρασμα που μου φαίνεται καλύτερο:

Τεχνητός ή φυσικός ο κορωνοϊός, αυτός που πέρασε από πάνω μας σα βρικόλακας ή ο επόμενος που θα έρθει τρομακτικότερος, είναι ή δεν είναι συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας, αφήνει πίσω του μια αναμφίβολη διδαχή:

Το δίποδο που θέλει να λέγεται άνθρωπος, δεν θα γίνει ποτέ κυρίαρχο σ’ αυτόν τον πλανήτη. Όσο απειλεί, θ’ απειλείται. Κι όσο σκοτώνει, θα σκοτώνεται. Φτάνει ένας ιός για ν’ αλλάξει την Ιστορία.

Ο παγκόσμιος πολιτισμός βρίσκεται σε ιστορικό αδιέξοδο. Αν δεν καταφύγει στο πνεύμα, αν η τεχνολογία δεν συνοδευτεί από την σοφία, η τραγωδία που στήθηκε από τα δίποδα στη γη, δεν θα διαφέρει από εκείνη του Αρμαγεδδώνα της Αποκάλυψης.

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top