Υπάρχει και η ενδέκατη εντολή του Μωυσή: Ου μπλέξεις

Υπό τον τίτλο «πόσο στοιχίζει ο Μωυσής», το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε ως έμεσμα ακόμα και τα χειρότερα καμώματα των καλικάντζαρων που τους αρέσει να μαγαρίζουν τα μαγειρικά σκεύη του νοικοκυριού τα χριστούγεννα.

Μια παρουσιάστρια αρχίζει να λέει ειδήσεις. Και μόλις λέει «ο πρωθυπουργός…», αρχίζει να «βρέχει» λεφτά. Πάραυτα η παρουσιάστρια αλλάζει και ύφος και φρασεολογία: «Ο πρωθυπουργός μας»… Αμέσως αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα λεφτά. Τότε η παρουσιάστρια, αφήνει το κείμενο που διαβάζει και αρχίζει να μαζεύει τα χρήματα λέγοντας: «Ο Κυριάκος μας».

Το σημειώνω με τη μορφή λέξεων για να το έχω ως γραπτό , όχι μόνο ως εικόνα… Χρειάζεται στο αρχείο ως μνημείο κακογουστιάς, ανηθικότητας, αλλά και αφόρητου κατιναριού. Όχι κατιναριού κάποιας στερημένης κυράτσας από την πέρα ρούγα… Μιλώ για το κατιναριό ενός κόμματος! Που ένα χρόνο πριν ήταν κυβέρνηση και τώρα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ενός κόμματος που θέλει να ηγηθεί του αντιδεξιού μετώπου, να εκφράσει την σοσιαλδημοκρατία, να κατοχυρώσει ως δική του πατέντα την πρόοδο και την Δημοκρατία.

Με το σποτ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ τσουβαλιάζει όλους τους δημοσιογράφους. Όχι μόνο εκείνους που δεν συναινούν στη λογική του και στέκονται με την στάση τους απέναντι, αλλά και τους δικούς του, εκείνους που τον υπηρέτησαν, εκείνους που μάτωσαν για την πάρτη του, τον σήκωσαν στην πένα τους και τον έκαμαν εξουσία.

Γιατί το κάνει τώρα αυτό;

Το κάνει, επειδή (ένα χρόνο μετά την απώλεια της εξουσίας) η πολιτική απόγνωσή του τυφλώνει τους υπεύθυνους επικοινωνίας του κόμματος. Δεν ξέρουν προς τα που να κάνουν… Το κόμμα, παρά τις προσπάθειες και τις “θυσίες”, απέτυχε να στήσει το δικό του τσαρδί για να ελέγχει την “ατζέντα της ημέρας” απέναντι στον έτερο πόλο εξουσίας. Βλέποντας τώρα την πανωλεθρία να έρχεται στις εκλογές (όποτε γίνουν) δεν έχει άλλο τρόπο για ν’ αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση, δεν έχει, επειδή στο μεταξύ “έκαψε” ο ίδιος όλα του τα επιχειρήματα. Κι έγινε αυτό, χωρίς να κάνει τίποτε ο Μητσοτάκης, χωρίς να κουνήσει καν το δάχτυλό του. Το μόνο που έκαμε ο πρωθυπουργός πριν και μετά τον Ιούλιο του 2019, ήταν να κρατάει σε υποτονικά πεδία την αντιπαράθεση!

Για να μην προδώσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ την ιδεολογική του γύμνια, κάνει ντόρο, δεν έχει άλλη επιλογή, αποπροσανατολίζει το κέντρο βάρους του δημόσιου διαλόγου, αυτό στην ουσία κάνει όταν επιτίθεται συλλήβδην σε όλους τους δημοσιογράφους, ακόμα και στους δικούς του, ώστε να το ξαναπαίξει θύμα τους, όταν αυτοί – λογικά και δίκαια – θ’ αντιδράσουν. Είναι ένας κυνισμός που θα τον ζήλευαν οι χειρότεροι φασίστες, διότι το κόμμα μένει παγερά αδιάφορο απέναντι σε υπολήψεις που θίγονται ανεπανόρθωτα, προσβάλλονται βάναυσα, και κανείς δε μπορεί ν’ αποτιμήσει το εύρος της πνευματικής και της υλικής ζημίας που θα υποστούν.

Το σποτ αυτό έχει στρατηγικό στόχο να καθοδηγήσει τις εντυπώσεις, από τη μια, κι από την άλλη, να φτιάξει έναν εχθρό: Τον Τύπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη αυτόν τον εχθρό για να πολώσει την κατάσταση που αρνείται να πολώσει ο πολιτικός του αντίπαλος, ο Μητσοτάκης.

Αυτά όμως δεν περνάνε πια… Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε την υπογραφή του σ’ αυτή την αφόδευση, θα το πληρώσει ακριβά. Οδεύει ολοταχώς προς το 3%. Εκείνο που κάποτε τον έκανε συμπαθή σε ευρύτερες λαϊκές μάζες, ακόμα και αν δεν τον ψήφιζαν…

Με το σποτ αυτό που “θάβει” ζωντανούς τους δημοσιογράφους όλης της χώρας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμπλεξε. Και δεν θα ξεμπλέξει ποτέ πια…

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top