Τιμητικά διπλώματα σε τρεις μαθήτριες…

…για την συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό Παραμυθιού

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019: Παρουσίαση του τόμου “19 Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας” της Μεταξούλας Μανικάρου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Μια σπουδαία φιλολογική εργασία, στην οποία είχα την τιμή να συμπεριληφθώ.

Στον επίλογο της εκδήλωσης η Επιτροπή του Φεστιβάλ Παιδικής Λογοτεχνίας μου είχε αναθέσει να παρουσιάσω τα κείμενα τριών παιδιών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Παραμυθιού.

Εξήγησα στους παρισταμένους ότι έγραψα εκατοντάδες παραμύθια, μα κάθε φορά, για το καθένα τους, έπρεπε να κάνω την προετοιμασία του δύτη (μπουκάλες οξυγόνου, μάσκες, στολές κλπ) για να καταδυθώ στην αθωότητα του παιδιού προκειμένου να βρω την αρχαία βάση μου για να γράψω το παραμύθι μου. Όμως εδώ, τώρα, θα τους παρουσίαζα τρία κείμενα που έρχονται κατευθείαν από την πηγή της αθωότητας. Διότι, ναι μεν οι συγγραφείς γράφουν για τα παιδιά ως μεγάλοι, αλλά εγώ θα παρουσίαζα τρία κείμενα που είχαν γράψει τα παιδιά για τους μεγάλους.

Οι τρεις μαθήτριες έλαβαν Τιμητικό Δίπλωμα συνοδευόμενο από τον τόμο “Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας” της Μεταξούλας Μανικάρου για να γνωρίσουν τους συγγραφείς τους τόπου τους. Ανέγνωσα τα παραμύθια τους στην εκδήλωση, τρία διαμαντάκια, θα δημοσιευτούν και στην “Αναγγελία” για να γνωρίσετε κι εσείς την ελπίδα του τόπου μας. Με την δημοσίευση των κειμένων τους, θα έχουν τα παιδιά την πρώτη συγγραφική τους εμφάνιση, αφετηρία μιας πνευματικής διαδρομής που εύχομαι να έχουν στη ζωή τους. Επιπλέον, τα παιδιά έλαβαν ευχαριστήρια επιστολή της Επιτροπής, υπογεγραμμένη από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου για να την έχουν ως ενθύμιο της πρώτης συγγραφικής τους εργασίας.

Διοργανωτής του Φεστιβάλ (και του Διαγωνισμού) ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Α΄Βάθμια και Β΄Βάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, με την συμμετοχή του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Αγρινίου.

Τιμήθηκαν για την συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό Παραμυθιού:

Η Ελένη Κιτσάκη, ΣΤ΄ Τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για το παραμύθι της “το χαμένο λιβάδι”.

Η Αγγελική Αναστασία Λούκα, Α΄ Τάξη Γυμνασίου Καλυβίων για το παραμύθι της “το σύννεφο που δεν έκλαιγε”.

Η Νεφέλη Μαρία Γιολδάση, Β΄ Τάξη Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου για το παραμύθι της “Η πόλη με τα δύο ονόματα”.

Scroll to Top