Στο τέλος αυτού του δρόμου έστησε καρτέρι ένας βρικόλακας

Ε, λοιπόν, ΔΕ χρειάζεται να τα εκτιμά το κοινό για να υπάρχουν και ν’ ανθίζουν τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, τα ΜΜΕ ντε…

Όσο πιο πολύ τα υβρίζει ο κόσμος, τόσο αυτά δυναμώνουν. Και είναι απλό γιατί: Ο κόσμος που δαιμονοποίησε τους δημοσιογράφους, είναι ο ίδιος που δεν κάνει χωρίς τα ΜΜΕ. Άρα… ποιος θα τα κλονίσει από το θρόνο τους; Ίσα – ίσα! Νέες επενδύσεις ετοιμάζονται να γίνουν στο χώρο, άρα θα γίνουν ισχυρότερα… Όσο πιο πολύ βαράς το τομάρι, τόσο πιο καλό γίνεται το δέρμα.

Η αλήθεια είναι ωμή! Τα ΜΜΕ πλήττονται μόνο αν πετάξεις την τηλεόραση απ’ το παράθυρο. Για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς: Τα ΜΜΕ πλήττονται μόνο αν πετάξουμε την τηλεόραση απ’ το παράθυρο την ίδια μέρα, ΟΛΟΙ μαζί. Όπως και το σύστημα που θα καταρρεύσει, αν την ίδια μέρα, ΟΛΟΙ μαζί πάνε στην Τράπεζα και σηκώσουν τις καταθέσεις τους.

Όπερ ανέφικτον! Και, ως ανέφικτον, τα ΜΜΕ παχαίνουν από το παχύ βρισίδι, χοντραίνουν, γίνονται τόφαλοι. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που ΔΕΝ διαμαρτύρονται τα ΜΜΕ για τις προσβολές. Όσες κι αν γίνουν, ό,τι και να τους σούρνει ο λαός, τα ΜΜΕ πάντα το παίζουν υπεράνω: “Δεν ασχολούμαστε με σκουπίδια”, είπε ο τηλεδημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης.

Βέβαια! Γιατί ν’ ασχοληθεί; Αφού του αρέσει…

Εκείνοι που φωνάζουν, είναι τα Μέσα Ενημέρωσης που ΔΕΝ είναι Μαζικά: Οι εφημερίδες. Κι ακόμα πιο συγκεκριμένα: Οι τοπικές εφημερίδες.

Με απλά λόγια, το πρόβλημα με το γενικό βρισίδι που τροφοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έχουν τα ΜΜΕ. Το έχουν μόνο οι τοπικές εφημερίδες, γιατί αυτές είναι εύθικτες στα ζητήματα τιμής. Γιατί είναι εύθικτες; Επειδή (ακόμα σήμερα) ζουν από την τιμιότητά τους. Αν η τιμιότητά τους αμφισβητηθεί, θα εξαερωθούν. Στη θέση των τοπικών εφημερίδων θα μείνουν τα ΜΜΕ της Αθήνας, τα οποία (θα) ελέγχονται από ξένους και άγνωστους στο κοινό επενδυτές.

Το βρισίδι του κόσμου, αν και ΔΕΝ απευθύνεται στις Τοπικές Εφημερίδες (απευθύνεται στα κανάλια) το υφίστανται ολόκληρο αυτές και μόνο αυτές! Είναι φαινόμενο ανάλογο της κλιματικής αλλαγής: Για το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” ευθύνονται οι προηγμένες χώρες που ζουν με την βιομηχανία τους, πληρώνουν όμως τις συνέπειες της βιομηχανίας οι υπανάπτυκτες που ζουν από το ψάρεμα και το χωραφάκι τους!

Πώς να τα εξηγήσεις όμως αυτά; Σε ποιον; Ακόμα και οι ευφυέστεροι συνομιλητές αδυνατούν να καταλάβουν τις διαφορές. Τους λες ότι τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης (ΜΜΕ) δεν έχουν καμία σχέση με τα Μέσα Ενημέρωσης που ΔΕΝ είναι μαζικά (εφημερίδες) και σε κοιτάνε σα να τους μιλάς Κινέζικα. Είναι φυσικό και επόμενο να ΜΗ διαχωρίζουν το ένα από το άλλο. Έτσι βυθίζονται τα νησιά Τουβαλού στον Ειρηνικό Ωκεανό, αν και δε φταίνε, οι ΗΠΑ φταίνε (πρωτίστως) τα νησιά Τουβαλού όμως πνίγονται…

Εν κατακλείδι, όλος αυτός ο ντόρος που σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για εσωκομματικούς λόγους (θύματα του οποίου πέφτουν ακόμα και οι καλοπροαίρετοι χρήστες του διαδικτύου) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια εξέλιξη που δεν θα διαφέρει από το ναζισμό: Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης θα σβήσουν, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης θ’ ανθίσουν, και, στη δεύτερη φάση, θα εξαγοραστούν από ΕΝΑΝ επενδυτή, όπως έγινε με τις Μονάδες Παραγωγής Σπόρων, όπως έγινε με τις Τράπεζες, όπως, εν τέλει, θα γίνει με ΟΛΑ.

Η Τοπική Εφημερίδα είναι η τελευταία εστία αντίστασης απέναντι στην εξέλιξη που περιέγραψα πιο πάνω. Εξ αιτίας του κουρνιαχτού (φορέας του οποίου στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ) πρώτα “θα πέσουν” τα Τοπικά sites. Μετά “θα πέσουν” οι τοπικές εφημερίδες. Μετά, ένα φάντασμα θα εγκατασταθεί πάνω από την Ελλάδα. Για να κυριολεκτώ, δεν θα είναι φάντασμα, αλλά βρικόλακας.

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top