“Εγώ σας τά ’λεγα”, δεν έχει νόημα να το πω…

Δε γίνεται να μη γράψω κάτι για τον Τράγκα. Όχι, δε γίνεται.

Διότι, πλέον, μετά τον θάνατό του, φρίττουν οι πάντες με όσα αποκαλύπτονται για την αμύθητη περιουσία του. Ανάμεσά τους και πολλοί στενοί φίλοι, τους οποίους δε μπόρεσα ποτέ να πείσω ότι πρόκειται για λωποδύτη.

Μιλώ για εκείνο τον καιρό της μεγάλης δόξας, όταν ο μακαρίτης το έπαιζε ήρωας του λαού και οι αφελείς από κάτω “τσίμπαγαν”… Έπιναν νερό στ’ όνομά του, δεξιοί, αριστεροί και θρησκόληπτοι παρεούλα.

Εδώ, στο blog μου, με ημερομηνία 18 Μαΐου 2020, υπάρχει άρθρο υπό τον τίτλο “τα εικονίσματα που προσκυνάς”. Αφορμή το θέμα των εμβολίων, στο οποίο και πάλι ο εν λόγω πρωτοστατούσε, όπως και την εποχή των μνημονίων.

Ιδού τι έγραφα:

Βλέπω, επί παραδείγματι, να μοστράρουν οι ξεσηκωμένοι τον Τράγκα. Ποιον; Τον Τράγκα! Να πω ότι απορώ και εξίσταμαι, δεν έχει νόημα πάλι. Οι ίδιοι που κόπτονται για τα λαμόγια τους δημοσιογράφους, έχουν κάνει τον Τράγκα εικόνισμα!

Ποιον;

Τον Τράγκα!

Που έχει φάει το καταπέτασμα. Και λέει αυτά που λέει, όταν δεν τρώει από την πίτα. Μόλις του δώσουν κάνα κομμάτι, θα βγάλει το σκασμό. Τι λέω; Θα πλέκει εγκώμια γι’ αυτούς που τώρα θάβει.

Κι όμως! Οι χάνοι που βρίζουν δέκα φορές τη μέρα τους δημοσιογράφους, επικαλούνται τον Τράγκα που “τα λέει χύμα”.

“Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου”…

Ποιον;

Τον Τράγκα!

Που κάποτε, είχε χίλιους δημοσιογράφους, νέα παιδιά, να τους μαθαίνει τάχα δημοσιογραφία, δούλευαν στην εφημερίδα του χωρίς να πληρώνονται, με την υπόσχεση ότι θα προσληφθούν οι καλύτεροι από αυτούς.

Έλα όμως που δεν ήταν ποτέ κανένας καλύτερος από κανέναν. Από τους χίλιους νέους που ονειρεύονταν να γίνουν δημοσιογράφοι, δεν ήταν κανένας ικανός να μπει στο μισθολόγιο. Μπορεί όμως να ήταν… οι επόμενοι!

“Φύγε συ, έλα συ”.

Αυτός λοιπόν ο τύπος, τα λέει χύμα και τσουβαλάτα!

Ποιος;

Ο Τράγκας!

Που για εφημερίδα λίγων εκατοντάδων φύλλων κυκλοφορίας έπαιρνε κρατικές διαφημίσεις της τάξης των 450.000 ευρώ, όταν άλλες έπαιρναν χίλια, για να τυλίγουν κάποιοι το ντορό…

Ο Τράγκας κι ο Αμβρόσιος. Ένα σωρό άλλοι σαν αυτούς. Μ’ ένα μένος για όλα, όλους, για τον δύσμοιρο αυτόν τόπο… Μ’ έναν εμετό στο στόμα τους να τον φτύνουν στα μούτρα μας κάθε μέρα.

Κατάλαβέ το αδέκαστε καθημερινέ κατήγορε!

Τα είδωλα που θαυμάζεις κι εκτιμάς, είναι απατεώνες. Και αυτοί που τσαλαπατάς, ήρωες.

Αν πάρεις χαμπάρι τι σημαίνει αυτό, θα δεις κάποτε “άσπρη μέρα”…

Αυτά έγραφα το 2020, την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με τα μούτρα του.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2021 πέθανε από κορωνοϊό, αφήνοντας πίσω του μία αμύθητη περιουσία, για την οποία τώρα τρίβουν όλοι τα μάτια τους και “δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους”, να μην πω για κείνους που, ως συνήθως, “πέφτουν από τα σύννεφα”.

Δεν θα σταθώ στα συντριπτικά στοιχεία που βγαίνουν στην δημοσιότητα. Μια χαρά βγαίνουν και όποιος έχει το σθένος ας τα δει. Όποιος έχει και το αντριλίκι να βγει και να πει δημόσια “έκαμα λάθος που λοιδόρησα όποιον άσκησε κριτική στον Τράγκα”.

Δεν λοιδόρησε απλώς. Έλεγε συγκεκριμένα ότι: “Όποιος δεν λέει αυτά που λέει ο Τράγκας τα πήρε από την λίστα Πέτσα”.

Το είχε γράψει ο Ανδρέας Πετρουλάκης και το παραθέτω:

“H κυριότερη αιτία της ασυλίας που απήλαυσε ο δημοσιογράφος (Τράγκας) οφείλεται σε αυτό το μνημείο ανορθολογισμού και παράνοιας που ονομάζεται αντιμνημονιακό μέτωπο. Σε αυτόν τον χυλό που ισοπεδώνει και αποπροσωποποιεί τα πάντα. Που καταπίνει προϊστορία, δεοντολογία, ποινικά μητρώα, κοινή λογική. Που σε κάνει ξαφνικά να βλέπεις πολιτικούς και δημοσιογράφους με επάρκεια και βάθος και συνεπή πορεία στην αριστερά ή αλλού να δείχνουν κατανόηση για ακροδεξιούς, σεξιστές, λαϊκιστές, εθνικιστές, λούμπεν, αγοραίους, γραφικούς και απατεώνες μόνο και μόνο γιατί νιώθουν να τους ενώνει ο κοινός εχθρός, το μνημόνιο. Που βλέπεις ανθρώπους τους οποίους σέβεσαι για τις γνώσεις, το ήθος και την προσήλωσή τους στα ιδεώδη της δημοκρατίας και του ουμανισμού να εγκλωβίζονται σε ένα ιδεολόγημα που τους συστοιχίζει στα αντιμνημονιακά χαρακώματα με έναν συρφετό που παλιά και οι ίδιοι θα ονόμαζαν αυριανισμό”…

Αυτά.

Ένα από τα στοιχεία που βγήκαν τώρα στην δημοσιότητα, είναι ότι μόνο για το 2007 “ο μεγάλος” είχε εισπράξει για τις ημιθανείς εφημερίδες του ποσό περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Τώρα που ο εισαγγελέας δεσμεύει την περιουσία του Τράγκα, μήπως θα έπρεπε ν’ αρχίσει την έρευνά του από εκείνα τα χρόνια και να μπαγλαρώσει τους Υπουργούς που (το 2007 και όχι μόνο), έδινα εκατομμύρια ευρώ σε εφημερίδα του Τράγκα, η οποία είχε μικρότερη κυκλοφορία από την “Αναγγελία” του Αγρινίου;

Λέμε τώρα…

Το θέμα μου όμως είναι αλλού:

Ως πότε ο λαός θα προσκυνά λωποδύτες και απατεώνες, την ίδια στιγμή που θάβει ζωντανούς τους συνετούς και τους έντιμους;

Ως πότε ο λαός θα γίνεται υποχείριο των τυχοδιωκτών δημοσιογράφων και των τυχοδιωκτών πολιτικών;

Πότε, λαέ μου, θα στήσεις αυτί για ν’ ακούσεις τι σου λένε οι εξόριστοι του συστήματος;

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top