Εγώ είμαι ο Κίτσος από την Πέρα Ραχούλα

Η ΕΙΔΗΣΗ:

Οι κάμερες που είναι συνδεδεμένες είτε με τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή είτε με το laptop σας, αποτελούν ένα αδύναμο κρίκο στην ασφάλειά του.

Δίνουν τη δυνατότητα σε χάκερς και κακόβουλα λογισμικά να τις ενεργοποιούν χωρίς να χρειάζεται η άδεια του χρήστη τους και έτσι να παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο που αυτές καλύπτουν. Ακόμα και ο Τζέιμς Κόμεΐ, διευθυντής του FBI, συμβουλεύει τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να καλύπτουν τις κάμερες, αλλά και τα μικρόφωνά τους.

Τρανταχτό παράδειγμα, ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του facebook, ο οποίος, πριν από λίγο καιρό, είχε φωτογραφηθεί μπροστά στο laptop του, στο οποίο φαίνεται να έχει καλύψει τόσο την κάμερα όσο και το μικρόφωνό του.

Το μέτρο αυτό είναι «απολύτως λογικό», σύμφωνα με τον Κόμεΐ, ο οποίος τονίζει ότι «καλύπτουμε τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο».

Και προσθέτει:

«Αν και χρησιμότατο εργαλείο στα laptop, οι κάμερες είναι επίσης και ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ. Μόλις καταφέρουν να την ελέγξουν, οι χάκερ μπορούν να παρακολουθήσουν – αλλά και να καταγράψουν – όλα όσα συμβαίνουν, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και χειρότερα», επισημαίνει ο Κόμεΐ.

Πλέον, πολλές είναι οι εταιρείες ασφαλείας που παράγουν και διαθέτουν στην αγορά ειδικά gadgets για την κάλυψη των καμερών σε φορητές και σταθερές συσκευές.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Ρώτησα κάποιον ειδικότερον εμού:

“Ισχύει;”.

Και μου απάντησε:

“Υπό προϋποθέσεις, ναι”. Και συμπλήρωσε: “Αλλά, εντάξει, δεν είναι ότι θα σε βάλλουν και στόχο”…

“Αυτό δε μου λέει τίποτα”, είπα, “Γιατί δεν είμ’ εγώ το θέμα. Αν όμως αποφασίσω να βάλλω υποψηφιότητα για Δήμαρχος, γιατί να ΜΗ με βάλλουν στόχο”;

Από δω και πέρα το ρίξαμε στο καλαμπούρι:

“Τό ‘χεις να πας για Δήμαρχος”, μου λέει.

“Όχι”, του είπα. “Έχω πιο υψηλό στόχο: Πάω για βουλευτής, δεν ήθελα να σου το πω από την αρχή, μη σε τρομάξω, αλλά τώρα, πρέπει να ξέρω αν μπορούν να με εκβιάσουν με ό,τι κάνω στην κρεβατοκάμαρά μου”.

Αφήνω το υπόλοιπο καλαμπούρι (δεν σας αφορά κιόλας) για να πάω στο ζουμί:

Στ’ αλήθεια, χρειάζονταν να βάλουν τσιπάκι στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για να με παρακολουθούν; Γιατί να μπουν σε τόσο κόπο;

Μπορούν να το κάνουν ήδη από το κινητό μου τηλέφωνο, από την τηλεόρασή μου (τελευταίας τεχνολογίας), μπορούν να το κάνουν από τον υπολογιστή μου, μπροστά στον οποίο περνώ τις περισσότερες ώρες της μέρας μου.

Ακούγονται αφελή, πράγματι, αυτά που γράφονται και λέγονται για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Και θα ήταν για καρκαριστά γέλια, αν δεν απειλούσαν ευθέως τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Την ίδια ώρα ΔΕΝ γράφονται όμως και ΔΕ λέγονται από τους ξερόλες (και τους… αγωνιστές) του διαδικτύου οι πραγματικές απειλές, όχι κατά της ζωής μας (τη θέλουν τη ζωή μας, να είστε σίγουροι… τι θα έκαναν άραγε χωρίς καταναλωτικό ή αναλώσιμο προσωπικό;) την ίδια ώρα, δεν γράφονται και δε λέγονται οι απειλές κατά της ελευθερίας του ατόμου, της εξέλιξής μας ως πνευματικά όντα. Και, όταν λέγονται πού και πού τέτοια ξενέρωτα πράματα, συνοδεύονται από ένα σωρό νεφελώδεις θεωρίες συνωμοσίας, που απαξιώνουν εν τη γενέσει τους όλα τα επιχειρήματα.

Σα να υπάρχει μια συνωμοσία ενορχηστρωμένης διαστρέβλωσης, θα έλεγα δε, ολικής αντιστροφής των τρεχουσών εννοιών, έτσι όπως έχει γίνει προ αιώνων με την Ελληνική γλώσσα και τον – εξ αυτής απορρέοντα – Ελληνισμό, τη μόνη (απειλητική για τη βαρβαρότητα) δύναμη…

Να σας πω απλά ποιο είναι το θέμα:

Η πολιτική, την οποία καταχεριάζουμε, και η δημοσιογραφία επίσης, ως πυλώνες της Δημοκρατίας και οι δυο, πώς είναι δυνατόν (μέσα σ’ αυτήν την παγκόσμια τεχνολογική συνθήκη) πώς είναι δυνατόν να εμπνέονται από τις αρχές της Δημοκρατίας και της αρετής, όταν (φύσει ή θέσει) υποτάχθηκαν ή μπορούν να υποταχθούν άμεσα στον ωμότερο εκβιασμό;

Κι εντάξει, ο απλός πολίτης, εγώ, ο Κίτσος από την Πέρα Ραχούλα, σκορδοκαΐλα του συστήματος να με παρακολουθήσει. Να με κάνει τι; Τον πολιτικό και τον δημοσιογράφο όμως τους θέλει ομήρους. Που σημαίνει πρακτικά ότι: Είτε είναι όμηροι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, είτε δεν είναι, και μόνο ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν (τελευταία εμφανίστηκαν ακόμα και… νόμοι που θέλουν να το κάνουν θεσμό) από μόνο του αυτό ΚΑΤΑΡΓΕΙ πραξικοπηματικά την Δημοκρατία, επιβάλλει δικτατορία, χωρίς τανκς, αναίμακτα, λαϊκά, “χωρίς ν’ ανοίξει μύτη”.

Μιλώ για το “λαϊκό πραξικόπημα” για το οποίο τόσο επίμονα γράφω και ξαναγράφω…

Αντί λοιπόν να συζητάμε για τον πυρήνα των φαινομένων που μας απειλούν πραγματικά και όχι φαντασιακά, συζητάμε από το πρωί ως το βράδυ κάποια εύλογα θέματα ευμάρειας, σήμερα την σεξουαλική παρενόχληση, χθες το ένα και αύριο το άλλο…

Εν κατακλείδι:

Η Δημοκρατία καταργήθηκε ήδη.

Η Δημοκρατία δεν θα επανέλθει.

Ο πολίτης είναι ήδη σκλάβος μιας παγκόσμιας ελίτ, ακαταμάχητο όπλο της οποίας είναι η πολλαπλή πρόσβαση στην πληροφορία. Η οποία εξοντώνει όποιον “κουνηθεί”…

Έξοδος από αυτήν την πολιορκημένη πόλη δεν υπάρχει. Καμία, εκτός από το Πνεύμα που μας άφησαν παγκόσμια κληρονομιά οι σοφοί.

Όποιοι άγγιξαν αυτή την αλήθεια (την οποία, όντως, ΔΕ λένε οι δημοσιογράφοι) ξέρουν ακριβώς για τι μιλώ. Οι άλλοι, όσοι ενδιαφέρονται, πρέπει να κουνήσουν το κεφάλι τους. Αν ακούσουν μέσα στο κεφάλι τους κανάτια, να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την αφεντιά τους…

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top