Η ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είναι ήττα της Δύσης

Η οικονομία και η τεχνολογία δικτυώνουν τους λαούς, τα έθνη, τις φυλές, τα κράτη, αλλά και τα άτομα.

Η κοινωνία μας δεν είναι πια εθνική, ούτε πατριωτική, αλλά πολύχρωμη, πολύγλωσση, πολυεθνική, πολυφυλετική, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική.

Οι στρατοί των μεγάλων κρατών τον τελευταίο αιώνα λειτούργησαν ως Διεθνείς Αστυνομίες, βρίσκουν όμως στον καιρό μας έναν νέο ρόλο, μετατρέπονται σε θεματοφύλακες Επενδυτικών Εταιρειών.

Ένα ουμανιστικό Κίνημα που δεν το εμποδίζει κανείς να διαδοθεί, αντιτάσσει σ’ αυτά την ιδέα πως οι άνθρωποι είναι αδέρφια, διότι όλοι “είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού”.

Με αυτό το ουμανιστικά δήθεν εύρημα σημαία τους, οι επιβάτες της βάρκας θεωρούν ότι μπορούν να κάτσουν όλοι στην ίδια πλευρά. Χωρίς σοβαρό αντίλογο, απαιτούν (από ποιον;) να μη βουλιάξει η βάρκα.

Τ’ ατομικά και τα συλλογικά σημεία αναφοράς του ανθρώπου έγιναν εικονικά.

Οικοδομείται η νέα εποχή των ειδώλων.

Όχι μόνο η δική μας χώρα, ο πλανήτης ολόκληρος χάνει την ψυχή του, με κάποιον τρόπο αφαιρείται η νόηση από τους λόγους και τις πράξεις. Στη θέση της εγκαθίσταται η – κατανοητή στη μάζα – χρήση, το χρήμα, μόνο που κανείς δεν ξέρει σε ποιον είναι χρήσιμο πια.

Είμαστε ήδη μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που χτίζει τον πύργο της. Στους ορόφους του πύργου ταξινομούνται προοδευτικά οι επαγγελματικές κοινότητες, αφήνοντας τις ανεπάγγελτες στο υπόγειο.

Η εξουσία (παγκόσμια ή χωρική) τρέφεται από την αντίσταση που ξεσηκώνει ανάμεσα στους εξουσιαζόμενους, είν’ ένας κανίβαλος που τρώει ωμή την καρδιά του αντιπάλου για να πάρει τη δύναμή του και να την προσθέσει στην δική του. Αυτό σημαίνει ότι κάθε αντίσταση στη ροή των πραγμάτων είναι μάταιη, επομένως ανόητη.

Σχέδιο ή όχι Μυστικών Λεσχών δεν έχει καμία σημασία. Η ορθή στάση ατόμων ή κοινοτήτων απέναντι στα φαινόμενα ξεκινάει από την αγαθή σκέψη (αυτήν έχει ανάγκη ο σώφρων άνθρωπος) ότι δεν υπάρχει κανένα ικανό μυστικό σχέδιο κυριαρχίας κάποιου ή κάποιων στον πλανήτη.

Εξ ίσου ορθό είναι όμως να ξέρουμε ότι μία πανίσχυρη αρχετυπική ιδέα ανωτερότητας του ανθρωπίνου γένους έναντι του ζωικού βασιλείου, ριζωμένη στις καρδιές δισεκατομμυρίων ανθρώπων, εξακολουθεί χωρίς αντίλογο να κινεί τα πλήθη: Η εντολή του Θεού στα πλάσματά του να κατακυριεύσουν τη γη.

Αυτή είναι η ιδεολογική αφετηρία των τριών Αβρααμικών θρησκειών του ανθρώπινου πληθυσμού και των πέντε ηπείρων.

Ό,τι απέτυχε να κάνει ο Ιουδαϊσμός, ανέλαβε να το διεκπεραιώσει ο χριστιανισμός. Ασκώντας όμως μακραίωνη εξουσία στον Δυτικό κόσμο που έχτισε, ο χριστιανισμός έχασε και ξέχασε το κίνητρό του, με τον καιρό έγινε μαλθακός, αφήνει τώρα την σκυτάλη στο νταβραντισμένο ισλάμ. Είναι η δύναμη που ομογενοποιεί τις φυλές στον καιρό μας, άρα μπορεί να τις διοικεί, όπως κάποτε ο Μέγας Κωνσταντίνος διοίκησε την αχανή Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με τον χριστιανισμό.

Το ισλάμ βρίσκεται ήδη στη Δύση και τον Βορρά. Ο Δυτικός κόσμος καλείται να εντάξει πολιτισμικά τους απογόνους των ήδη ριζωμένων στα εδάφη του. Καλείται ακόμα να υποδεχτεί νέα πλήθη ξεριζωμένων μαζών από την Αφρική και την Ασία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο από την Ασία, όσο και από την Αφρική, δεν μεταναστεύουν οι χριστιανοί, αλλά οι μουσουλμάνοι.

Η κυρίαρχη θεωρία στη Δύση λέει παρηγορητικά ότι ο τεχνολογικός πολιτισμός θ’ αφομοιώσει τους αλλότριους ιδεοληπτικούς πολιτισμούς, άρα θα εξουδετερώσει την πολιτική ορμή τους.

Η αντίληψη αυτή κινείται ανάμεσα στην αλαζονεία και το αδιέξοδο, δεν διαφέρει δε από την φαντασίωση ότι η Δύση θα επιβάλλει την Δημοκρατία στην Ασία διά των όπλων.

Η ενσωμάτωση αλλοτρίων πληθυσμών θα γίνει στη Δύση, όχι όμως με τους όρους της Δύσης, όπως ανιστόρητα διατείνονται εκείνοι που αισθάνονται τεχνολογικά ισχυροί. Η ενσωμάτωση θα γίνει με όρους της Ανατολής.

Το ισλάμ ρίζωσε ήδη στην Ευρώπη και την Αμερική, αξιοποίησε τις Φιλελεύθερες Δημοκρατικές Αρχές της Δύσης, δεν έχει όμως καμία πρόθεση να τις σεβαστεί. Απέδειξε ότι αφομοιώνει την τεχνολογία του Νέου Κόσμου, δεν αφομοιώνει όμως τις αξίες του, γιατί πιστεύει αδιαπραγμάτευτα στο ιεραρχικά Υπέρτατο.

Αντί ν’ αφομοιωθεί, αφομοιώνει. Κι επιβάλλει. Δεν διαλέγεται.

Η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του πλανήτη, οι ΗΠΑ, επικεφαλής του ΝΑΤΟ, ηττήθηκε το 2021 στο Αφγανιστάν από τους ξυπόλητους Ταλιμπάν, αν και δαπάνησε πολύ περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για να επιβληθεί εκεί. Πολλοί μιλούν για το τέλος της Αμερικανικής ηγεμονίας, άλλοι δε την ταυτίζουν με το τέλος της Αγγλικής ηγεμονίας που προηγήθηκε. Όπως και νά ‘χει, η ήττα στο Αφγανιστάν (και δεν ήταν η πρώτη) αποδεικνύει ότι η Δύση δεν έχει καμία τύχη απέναντι στο ορμητικό ισλάμ, τίποτα δε μπορεί να σταματήσει την προέλαση του ομογενοποιημένου όγκου.

Στον αμέσως επόμενο αιώνα ο πλανήτης θα είναι ολόκληρος μια Μεγάλη Ασία. Ο Ευρωπαϊκός μεσαίωνας που ξέρουμε από την Ιστορία, θα ωχριά μπροστά στον Ασιατικό.

Το “κάτι” που θα μπορούσε να συμβεί για ν’ αποτρέψει αυτό το ζοφερό μέλλον, δεν είναι ούτε γήινο πια, ούτε προβλέψιμο. Σαρκαστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι μόνο η εμφάνιση εξωγήινων ανθρώπων θα μπορούσε να αποτρέψει το θρησκευτικό βύθισμα του πλανήτη.

Μόνο ένα πνευματικό σοκ που θα προκαλέσει δέος στα πλήθη, μπορεί ν’ ανακόψει την εξελικτική αυτή πορεία των πραγμάτων και μάλιστα όσο είναι ακόμα καιρός.

Βλέπουμε όμως ότι αυτό το πνευματικό σοκ δεν συμβαίνει στα Σχολεία της Δύσης, μοιάζει να μη μπορεί να συμβεί. Αν είναι όντως έτσι, αν η Δύση είναι πράγματι ανίκανη να πραγματώσει τον Νέο Διαφωτισμό της, άλλο δε μένει, από την υποδούλωσή της στο μοναδικό Θεό που διεκδικεί πλέον την παγκόσμια εξουσία: Τον Αλλάχ. Μεγάλη η χάρη του…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Σύμφωνα με μελέτη του έγκυρου Rew Reseatch Center, ο παγκόσμιος μουσουλμανικός πληθυσμός, με βάση τα σημερινά δεδομένα, εκτιμάται ότι θ’ αυξηθεί κατά 35%. Από 1,6 δις που ήταν το 2010 θα γίνει 2,2 δις το 2030. Δεν θ’ αποτελεί δηλαδή πλειοψηφία στον πλανήτη. Αλλ’ αυτό μετριέται με βάση τον όγκο τους. Αν μετρηθεί με βάση την πολιτική ορμή του δόγματος και συγκριθεί αντίστοιχα με το χριστιανικό ή το ινδουιστικό, τα πράγματα αλλάζουν, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Οι ινδουιστές για παράδειγμα, στην Ινδία, είναι πανικόβλητοι, διότι διαβάζουν μελέτες που προβλέπουν ότι οι μουσουλμάνοι θα ξεπεράσουν τα 925 εκατομμύρια μέχρι το 2035, ενώ οι ίδιοι θα είναι στα 902 εκατομμύρια.

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top