Η επανάσταση του ’21 αλλιώς

Οι πολιτικοί, είπες;

Όχι. Δεν είναι προδότες.

Θα ήταν, αν αυτό το κράτος ήταν Ελλάδα και οι κυβερνήτες μας πρόδιδαν τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού. Αλλά δεν είναι. Δεν είναι καν κράτος.

Πότε τάχα οι Έλληνες έδιωξαν τον κατακτητή και ανέλαβαν οι ίδιοι τις τύχες του έθνους;

Το 1821, είπες;

Λάθος.

Δεν ήταν οι Έλληνες που έκαμαν την επανάσταση, αλλά οι Ρωμιοί, διάφορες φυλές πρώην υπηκόων της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που – μέχρι το 1453 – είχαν βασιλιά τους τον αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης και με κοινό γνώρισμα την θρησκεία (όχι την εθνική τους καταγωγή) ξεσηκώθηκαν κατά των Τούρκων. Εξ ου και οι βασιλόφρονες των μετεπαναστατικών χρόνων. Ακόμα και στο δημοψήφισμα του 1974 για την βασιλεία, οι βασιλόφρονες κατέγραψαν 31% του λαού!

Οι επαναστάτες του ’21 δεν καθοδηγήθηκαν από κανένα Ελληνικό Όραμα, από καμιά Ελληνική φιλοσοφία, καθοδηγήθηκαν από το εξωτερικό, από μία ιδιοτελή σύμπραξη των τριών τότε Μεγάλων Δυνάμεων, όπως μετά εκφράστηκε με τα τρία πρώτα πολιτικά κόμματα που ιδρύθηκαν για να διοικήσουν το κοινό προτεκτοράτο τους: Το Αγγλικό με αρχηγό τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, το Γαλλικό με αρχηγό τον Ιωάννη Κωλέττη και το Ρωσικό με αρχηγό τον Ανδρέα Μεταξά.

Έχεις αντίρρηση;

Όχι. Δεν έχεις. Πώς να έχεις; Είναι έτσι. Δεν είναι αλλιώς.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις ήθελαν ένα ανάχωμα στην Τουρκική Αυτοκρατορία που απειλούσε κατά καιρούς την Ευρώπη. Η πολιορκία της Βιέννης το 1682 απείχε το 1821 μόλις 139 χρόνια. Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούσαν να το ξεχάσουν αυτό.

Η Τουρκία το ίδιο κάνει ακόμα σήμερα: Απειλεί την Ευρώπη. Η επιθετικότητά της όμως εξαντλείται πλέον στην Ελλάδα, στο ανάχωμα της Ευρώπης.

Αν η Ελλάδα πέσει, θ’ απειληθεί εκ νέου η Ευρώπη, από την Τουρκία ή το ισλάμ, δεν έχει σημασία.

ΑΥΤΟ ακριβώς οικοδόμησαν τότε οι Τρεις Μεγάλες Δυνάμεις: Προστάτεψαν τα σύνορά τους και βρήκαν την ησυχία τους από τους μπουνταλάδες. Το “αμυντικό τους σχέδιο” λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Αμφισβητεί κανείς ότι ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα η Ευρώπη “κοσκινίζει” τους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής; Αμφισβητεί ότι η Ευρώπη παίρνει την αφρόκρεμα των προσφύγων, ενώ αφήνει στην Ελλάδα το κατακάθι;

Όχι. Κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Διακόσια (200) χρόνια τώρα η Ελλάδα παίζει τον απαίσιο ρόλο του φίλτρου για το οποίο την προόρισαν οι Ευρωπαίοι. Αυτό, με άλλα λόγια, είν’ εκείνο που λέμε ότι “η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ Ανατολής και Δύσης”. Δεν εννοούμε τους Δελφούς μ’ αυτό. Μακάρι να εννοούσαμε τους Δελφούς… Εννοούμε ότι είμαστε το “κόσκινο” της Ευρώπης. Και κοσκινίζουμε ανθρώπους από την Ασία και την Αφρική. Άσε που το κάνουμε χωρίς κανένα αντάλλαγμα… Με άλλα λόγια, είμαστε οι Φιλιππινέζες της Εσπερίας.

Το ίδιο έκαμαν οι Ευρωπαίοι και με τα “μνημόνια”: Συνόψισαν την παγκόσμια Τραπεζική κρίση του 2008 στην Ελλάδα, έκαμαν πειραματόζωο τον λαό της, για να διαμορφώσουν τα νέα πιστοληπτικά εργαλεία που χρειάζονταν. Γλίτωσαν έτσι την χρεοκοπία, η οποία, χωρίς το Ελληνικό θύμα να την βιώσει, θα ήταν γι’ αυτούς αναπόφευκτη.

Αυτό το ανάχωμα (και το φερέφωνο) το έφτιαξαν, το έδεσαν και χειροπόδαρα (με δάνεια) για να μην έχει ποτέ δική του (εθνική) βούληση.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις έφτιαξαν τότε τα τρία κόμματα (σήμερα έχουμε τις βελτιωμένες εκδοχές τους) δεν τους έφτανε όμως μόνο η διοίκηση, χρειάζονταν και το φρόνημα του λαού για να την στηρίζει. Το ήξεραν: Έπρεπε να υπάρξει ένα πειστικό εθνικό αφήγημα. Κι αυτό το αφήγημα είχε δύο πόδια: Έλληνες το ένα, Χριστιανοί το άλλο.

Η Εκκλησία δεν θα είχε καμία δυσκολία να συνεχίσει την (πνευματική) εξουσία της επί του λαού, εξουσία που είχε αδιάκοπη από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και διατήρησε βεβαίως επί Τουρκοκρατίας, μεγαλώνοντας μάλιστα την περιουσία της. Ανέλαβε πρόθυμα το νέο ηγετικό ρόλο της, προσάρμοσε τη ρητορεία της στα νέα δεδομένα, έστησε καινούριο παραμύθι (αυτό που στις δικές μας μέρες εξέφρασε τέλεια ο Χριστόδουλος) εκχώρησε και κάποια κομμάτια της τεράστιας περιουσίας της για να τυλίξει το ντορό.

Οι ξένες Μυστικές Υπηρεσίες έξυπνα το σκέφτηκαν, άλλο τόσο έξυπνα το σέρβιραν. Δε μίλησαν όμως για Ελλάδα, αλλά για Γραικία και για Γραικούς. Έτσι δηλαδή μιλούν ακόμα για μας. Οι ντόπιοι λακέδες τους όμως (και των τριών κομμάτων) υπερθεμάτισαν, το πήγαν παραπέρα: Για να ομογενοποιήσουν τις κοινότητες, έκαμαν τη Γραικία Ελλάδα και τους Γραικούς Έλληνες. Το επέβαλλαν δε φασιστικά στην σχολική εκπαίδευση αφαιρώντας από τα παιδιά τις εθνικές συνειδήσεις των μειονοτήτων. Με τον τρόπο αυτό (χωρίς δηλαδή εσωτερικές αμφισβητήσεις) πούλησαν μετά το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι “των αρχαίων ημών προγόνων”.

Ναι, από αυτό το οικτρό (δηλαδή φασιστικό) αφήγημα κατάγεται το σχιζοφρενικό εκείνο σύνθημα της χούντας του ’67: “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”. Που ακόμα το ακούμε στα πέριξ…

Αυτή η αθεράπευτη σχιζοφρένεια διχάζει ακόμα τον λαό αυτής της χώρας που αυτοαποκαλείται υβριστικά Ελληνική, για να κρύψει ότι κάτω από τη μάσκα της είναι οι πολιτισμοί και τ’ αφηγήματα πολλών φυλών, όχι μίας.

Όλα αυτά σήμερα εξελίχτηκαν σε μιαν άλλη ακόμα πιο απαίσια εκδοχή: “Όποιος μετέχει του ημετέρου κράτους, είναι Έλληνας”. Ότι ο Ισοκράτης μίλησε για την Ελληνική παιδεία και όχι για το Ελληνικό κράτος, δεν έχει σημασία. Για τα σύγχρονα φερέφωνα, το κράτος είναι… η παιδεία μας! Ν’ αντικαταστήσουν δηλαδή την έννοια της παιδείας του Ισοκράτη με το κράτος του Τσίπρα δεν έχουν καμία δυσκολία.

Τόση ξεφτίλα…

Μόνο που το κράτος, ιδίως το κράτος αυτό, ΔΕΝ είναι η παιδεία μας. Η παιδεία αυτού του κράτους ΔΕΝ είναι Ελληνική. Εμείς οι ίδιοι που εκπαιδευτήκαμε μ’ αυτή την ξενόφερτη Σχολική Παιδεία και πιθηκίζουμε παριστάνοντας τους Ευρωπαίους, ΔΕΝ είμαστε Έλληνες.

Αλλά όταν ΕΜΕΙΣ που γεννηθήκαμε εδώ, ΔΕΝ είμαστε Έλληνες, πώς να είναι Έλληνας ο υπέροχος κατά τ’ άλλα Γιάννης Αντετοκούνμπο;

Κανείς δεν είναι Έλληνας σ’ αυτό το κράτος. Ούτε εμείς, ούτε ο γίγαντας Γιάννης. Το κράτος αυτό δεν είναι Ελληνικό. Δεν έχει τίποτα το Ελληνικό ούτε στην διοίκησή του, ούτε στην παιδεία του. Φασιστικό είναι. Όποιο κόμμα και να κυβερνά, είτε η Νέα Δημοκρατία, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, το κράτος αυτό είναι φασιστικό. Και να γιατί:

Η πολιτική ένταξης των Ρομά και των προσφύγων (με την οποία μεθούν οι προοδευτικοί) στην πραγματικότητα προδίδει ότι το κράτος μας διαχρονικά επιβάλλει τη νόθα παιδεία του στους ατυχείς πρόσφυγες και στους ακόμα πιο ατυχείς μετανάστες, μηδέ εξαιρουμένων των Ρομά. Αντί λοιπόν να σεβαστούμε την εθνική κουλτούρα του καθενός, τον πολιτισμό του, την ιδιαιτερότητά του, την διαφορετικότητά του, με άλλα λόγια την ελευθερία του, ΕΜΕΙΣ, οι προοδευτικοί τάχα, οι σύγχρονοι δήθεν, θέλουμε να τους εντάξουμε στο δικό μας εθνικό αφήγημα! Τι άλλο κάνουμε όταν βάζουμε τα παιδιά των προσφύγων στο δικό μας σχολείο με σύνθημα ότι “όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση”; Ποια μόρφωση; Την δική μας; Την εθνική μας μόρφωση; Γιατί δεν κατανοούμε ότι τα παιδιά αυτά (των προσφύγων, των μεταναστών και των Ρομά) έχουν δικαίωμα στην δική τους παιδεία, στην κουλτούρα του λαού τους, στα τραγούδια τους, στους χορούς τους, στα παραμύθια τους, στα όνειρά τους;

Μήπως δεν θα τους βγάλουμε την ψυχή, όταν φυτέψουμε στα τρυφερά μυαλά τους τα δικά μας φληναφήματα;

Ή μήπως θεωρούμε ότι τα δικά μας είναι ανώτερα;

Δεν είναι φασισμός αυτό;

Δεν είναι τάχα ένας διαρκής φασισμός αυτή η προοδευτική τάχα ρητορεία που εμφανίζεται ως Δημοκρατία και ανθρωπισμός;

Μην κοροϊδεύουμε κανέναν, ούτε τους εαυτούς μας, ούτε τους ατυχείς πρόσφυγες που καμαρώνουν οι καημένοι ότι εκπροσωπούν στις μέρες μας τους απογόνους του Λεωνίδα και του Μεγαλέξανδρου.

Είμαστε πίθηκοι. Αν εντάξουμε (φασιστικά) τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην “ημετέρα παιδεία”, πιθήκους θα τους κάνουμε κι αυτούς.

Όσο για το αν θα βρεθεί “ένας πατριώτης να μας σώσει”, δεν θα το συζητήσω καθόλου κι ας είναι παλλαϊκό αίτημα. Θα πω μόνο ότι απηχεί εκείνο το παλιό: “Δεν υπάρχει ένας λοχίας να μας σώσει”;

Ούτε λοχίας, ούτε πατριώτης θα μας σώσει. Αυτός ο λαός χρειάζεται την συνείδησή του. Όποια συνείδηση έχει ο καθένας; Σλάβικη; Σλάβικη. Αλβανική; Αλβανική. Τουρκική; Τουρκική. Χριστιανική; Χριστιανική; Νιγηριανή; Νιγηριανή.

Δε χρειάζεται να παριστάνει κανείς τον Έλληνα για να ζούμε ειρηνικά και αρμονικά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Κι αν είναι σκλάβα η Γη

φτάνει

να ελευθερώσουμε τη χώρα των Ελλήνων

στην καρδιά μας

με τη θύμηση

φτάνει να γίνουμ’ Έλληνες

κι ας είναι σκλάβα η Γη

δεν είναι αυτή η πατρίδα μας

ο Όλυμπος δεν σκλαβώθηκε ποτέ.

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top