“Απώλειες”, το δεύτερο μυθιστόρημα της Ιουλίας Ιωάννου

Η Ιουλία Ιωάννου απέδειξε ότι ένας ή μία συγγραφέας που ζει σε μια πόλη της επαρχίας, ακόμα κι αν ζει στο περιφρονημένο Αγρίνιο δηλαδή, μακριά από τα “κέντρα” όπου κυριαρχούν κι έχουν τον πρώτο λόγο οι φίρμες, μπορεί να δημιουργεί, μπορεί να βγαίνει μπροστά και να κερδίζει την θέση του ή την θέση της στην σκηνή, κάτω απ’ τα δυνατά φώτα. Για τις “ΑΠΩΛΕΙΕΣ”, το δεύτερο μυθιστόρημά της που παρουσίασε στο Emileon, της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Το κοινωνικό μυθιστόρημα με το οποίο ασχολείται, είναι δημοφιλές και η Ιουλία έχει εφόδιά της όλες εκείνες τις ευαισθησίες που μπορούν να την αναδείξουν σε μία κορυφαία συγγραφέα του είδους.

Την Τετάρτη 4 Μαΐου έγινε στο Αγρίνιο η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της Ιουλίας Ιωάννου με τον τίτλο «Απώλειες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Emileon με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Βιβλιοτρόπιο και τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Η Αναστασία Δημητροπούλου, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου μίλησαν για το βιβλίο και τη συγγραφέα μέσα από αναλύσεις γύρω από τη σχέση ανάγνωσης και συγγραφής, αλλά και τον τρόπο που μια ιστορία που συλλαμβάνει το μυαλό ενός συγγραφέα μετουσιώνεται σε βιβλίο, γεμάτο από συναισθήματα που σε κατακλύζουν…

Οι αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διά ζώσης με την συγγραφέα και να τους υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Βαινάς με τη σύζυγό του, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού και ιδιοκτήτης του Emileon Φώτης Κωστούλας, αρκετοί παράγοντες της ομάδας του Παναιτωλικού μαζί με τον προπονητή Γιάννη Μαντζουράκη.

“Αναγγελία” 651 – 13.5.2016

Scroll to Top