29η Μαΐου: Μια συγκίνηση… για κλάματα!

29 Μαΐου. Η μέρα που δακρύζουν οι Ρωμιοί. Θρηνούν για την άλωση της Πόλης. Κάποιοι μάλιστα ονειρεύονται ακόμα. Λένε ότι θ’ αναστηθεί ο βασιλιάς, που θα τον λένε Κωνσταντίνο, θα είναι κι εξαδάκτυλος για “να πάρουμε την Πόλη και την Αγιασοφιά”.

Δεν αρέσει σε κανέναν γύρω μου να το λέω αυτό, αλλά.. εδώ και καιρό… έχω κλείσει τους λογαριασμούς μου με τη δημοφιλία που χρειάζεται ο δημοσιογράφος ή ο συγγραφέας. Μου αρκεί ν’ απευθύνομαι στο 8% του λαού, ένα 8% του οποίου (δεν είναι περισσότεροι από 70.000 σ’ όλη τη χώρα) αισθάνεται ωραία με τις θέσεις αυτές.

Σε όσους από τους 70.000 που με διαβάζουν (δεν είναι περισσότεροι από 5.000) έχω να πω το εξής:

Όχι, δεν συγκινούμαι καθόλου την 29η Μαΐου που έπεσε η Πόλη.

Δεν συγκινούμαι, διότι, εθνικά, δεν με αφορά.

Η 29η Μαΐου αφορά τους Ρωμιούς, δεν αφορά όμως τους Έλληνες. Σέβομαι την συγκίνηση των Ρωμιών, σέβομαι κάθε συγκίνηση, όποιου έθνους, αλλά, επιμένω, η συγκίνηση αυτή δεν αφορά τους Έλληνες.

Οι Έλληνες συγκινούνται για τον Παρθενώνα, όχι όμως για την Αγιασοφιά. Συγκινούνται για τ’ αρχαία θέατρα στην Τουρκία, τη Συρία, τη Λιβύη, την Ιταλία, κι αυτές είναι πολλές συγκινήσεις, φτάνουν… δεν αντέχουμε άλλες…

Δεν πήραν οι Τούρκοι την Πόλη. Η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε από τον Μωάμεθ τον πορθητή, αλλά η πλειοψηφία του στρατού του ήταν χριστιανοί, δεν ήταν Τούρκοι. Κάτοικοι της σημερινής Τουρκίας, τους οποίους δελέασε ο Μωάμεθ με μία φορολογική υπόσχεση. Θα πλήρωναν σ’ αυτόν 10% φόρο, ενώ στους αυτοκράτορες της Πόλης πλήρωναν το 50% της σοδειάς τους.

Ποιος, σήμερα, δεν θα πήγαινε ακόμα και με τον διάβολο, αν του υποσχόταν τέτοια φορολογική ελάφρυνση;

Περιορίζομαι σ’ αυτά, για να μην επεκταθώ σε άλλα.

Η Κωνσταντινούπολη δεν αφορά το Ελληνικό έθνος, αλλά το έθνος των Ρωμιών. Τα 200 χρόνια ελευθερίας που θα γιορτάσει η χώρα το 2021, με επικεφαλής… ποιον… τη Γιάννα Αγγελοπούλου… (το λέω εκ των προτέρων) θα είναι ένα τσίρκο.

Η Ελλάδα θ’ αναστηθεί κάποτε, αλλά θ’ αναστηθεί στις καρδιές των πραγματικών Ελλήνων, όχι των Ρωμιών που σφετερίστηκαν την ταυτότητα του Έλληνα. Θ’ αναστηθεί στις καρδιές των ανθρώπων όλου του κόσμου, όλων των φυλών, οι οποίοι σκέπτονται κι αισθάνονται Ελληνικά. Η ανάσταση της Ελλάδας δεν αφορά μόνο αυτόν τον τόπο που νοούμε σήμερα ως Ελλάδα. Η ανάσταση της Ελλάδας αφορά όλη τη γη. Αφορά τον Άνθρωπο. Αυτή θα είναι η νέα αυτοκρατορία των Ελλήνων επί του πλανήτη.

Μοιράσου το!

1 σκέψη για το “29η Μαΐου: Μια συγκίνηση… για κλάματα!”

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: