2021: Πώς θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το 1821

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 200 χρόνια της ελευθερίας της. Θα είναι κάτι σαν Ολυμπιακοί αγώνες με την Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής. Η περηφάνια του Ελληνικού λαού θα ξεχειλίσει.

Ξέρω από τώρα πώς θα γιορτάζουμε του χρόνου τέτοιο καιρό τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Το πρώτο που θα κάνουμε, είναι να στείλουμε μήνυμα στον Ερντογάν (αν ζει μέχρι του χρόνου) και θα του λέμε: “Κάτσε καλά, σουλτάνε, γιατί θα μπουκάρουμε στην Πόλη και θα κάνουμε θεία λειτουργία στην Αγιασοφιά”.

Για την περηφάνια που “μας βγαίνει” ρε παιδί μου τέτοιες στιγμές, ξέρω τι λέω: Θυμάμαι την επιστράτευση που είχε κάνει η χούντα το 1974, ήμουν στον Σταθμό Λαρίσης. Συγκινητικές στιγμές! Τις έζησα. Είδα την αθάνατη Ελληνική περηφάνια με την οποία αποχαιρετούσαν οι μανάδες τους γιους και οι γκόμενες τους γκόμενους. Κι αυτοί, πάνω στα βαγόνια του τρένου έγραφαν με σπρέι:

“Χούλια πλύσου, ερχόμαστε”.

Όπου “Χούλια”, ένα ουρί του παραδείσου. Η “Αλίκη Βουγιουκλάκη της Τουρκίας”, όπως έλεγαν. Και ήταν. Εδώ που τα λέμε, ήταν ωραιότερη από τη μακαρίτισσα τη Βουγιουκλάκη. Μπουκιά και συχώριο ήταν…

Έτσι που λες. Το 2021, του χρόνου, θα κάνουμε περήφανο δημόσιο διάλογο για την επανάσταση του 1821.

Από τη μια, θα έχουμε ένα στρατόπεδο που θ’ ακούει τη λέξη “επανάσταση” και θα σεληνιάζεται, θα είναι έτοιμοι όλοι οι σύντροφοι να σηκώσουν τα λάβαρα, όπως το έκαμε κάποτε ο Χριστόδουλος, να πάρουν τα γιαταγάνια και να βγουν στην κεντρική πλατεία να καθαρίσουν τους πολιτικούς, πλην εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, και τους δημοσιογράφους, πλην εκείνων της “Αυγής” και του Τράγκα βεβαίως…

Από την άλλη, θα έχουμε το άλλο περήφανο στρατόπεδο που – για να τιμήσει τους ήρωες – θα ξεκινήσει τον δημόσιο διάλογο αναλύοντας τον έρωτα της Μαντώς Μαυρογένους για τον Δημήτριο Υψηλάντη. Μετά θα πιάσει και θ’ αναλύει επί μήνες τον πούτζο του Καραϊσκάκη. Ο «γιος της καλογριάς», παρότι πιστός οικογενειάρχης, κουβαλούσε πάντα μαζί του στις μάχες μια εκχριστιανισμένη Τουρκοπούλα ντυμένη ανδρικά. Τη λέγανε Μαριώ, αλλά τη φωνάζανε «Ζαφείρη».

Την ανδρεία των πολεμιστών του ‘21 θ’ αναλύουν από το πρωί ως το βράδυ ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Κάπου ανάμεσα θα κάνουν φύλλο και φτερό τον έρωτα του Κολοκοτρώνη για τη Μπουμπουλίνα. Δεν θα τους ξεφύγει κι ο έρωτας του Γέρου του Μοριά για τη νοσοκόμα του τη Μαργαρίτα, με την οποία έκαμε κι ένα γιο, μεγάλη ιστορία…

Μεγάλη συζήτηση θα γίνει και για το χαρέμι του Παπαφλέσσα, αυτόν τον έκφυλο παπά, που πολέμησε στο Μανιάκι “για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία”.

Τα κανάλια και η Espresso θα συναγωνίζονται για το ποιος θα πει την καλύτερη ιστορία. Ο σκοπός θα είναι εθνικά ιερός: Να ενημερωθεί ο κοσμάκης.

Στο ένα κανάλι θα βλέπουμε τον έρωτα του νεαρού Αμερικανού Γουλιέλμου Ουάσιγκτον για την κόρη του Μάρκου Μπότσαρη.

Στο άλλο κανάλι θα βλέπουμε τον έρωτα της Ελένης, που ήταν κόρη της Μπουμπουλίνας, σύζυγος του Πάνου Κολοκοτρώνη, γιου του Γέρου του Μοριά, “τα είχε” όμως με τον Θοδωράκη Γρίβα.

Γι’ αυτό σας λέω: Ξέρω από τώρα πώς θα γιορτάζουμε του χρόνου τέτοιο καιρό τα 200 χρόνια από την ηρωική επανάσταση του 1821. Θα κάνουμε περήφανο εθνικό δημόσιο διάλογο στο facebook για την επανάσταση. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Γράψε ένα σχόλιο...

Scroll to Top